Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan’da konuşuyor

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

6 ay önce asrın felaketini yaşamış bir ülke olarak tüm imkanlarımızla Faslı kardeşlerimize yardıma hazırız.

Paris İklim Anlaşması’na büyük katkı yapan bir ülkeyiz. 

İnancımız ve kökenimiz ne olursa olsun; bir parça ekmek ve su bulamadıkları için çocukların öldüğü, denizlerin mülteci mezarlığına dönüştüğü, insan hayatının giderek değersizleştiği bir dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz. 

Sorunların kaynağı merhamet eksikliği. Biz daha adil bir dünyanın varlığına inanıyoruz. Ülkemize sığınan 4 milyonu aşkın mazluma sahip çıkıyoruz. Şimdiye kadar 600 bin Suriyeliyi onurlu bir şekilde vatanına geri döndürdük. 

100 binlerce insanın hayatına mal olarak Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırmak için büyük çaba harcıyoruz. 33 milyon ton tahıl ülkelere ulaştırıldı.

Soçi’de bu meseleyi Putin ile enine boyuna konuştuk. Afrika ülkelerine yönelik 1 milyon ton tahılın işlenerek ulaştırılmasına önem veriyoruz. Tahıl meselesinde Rusya’yı dışlayan bir sistemin olması mümkün değildir. Bugüne kadar Montrö’yü titizlikle uygulayarak böyle bir duruma mahal vermedik. 

“İSLAMOFOBİ KARŞISINDA 3 MAYMUN OYNANIYOR”

Müslümanları ve mültecileri hedef alan saldırılar bazı yerlerde bir nefret furyasına dönüşmüştür. 

Polis öncülüğünde Kur’an-ı Kerim yakılması açık bir provokasyondur. Buna sessiz kalmamız beklenemez. Sözde demokrat ülkeler maalesef 3 maymunu oynamaktadır. Mevzuata uyulmalı, kanun gerekiyorsa kanun çıkarılmalı.

Müslümanları hedef alan saldırılar nefret suçudur. Zirvede kutsallara saldırılar kınandı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x